BANDAHÁBORÚ 2. FEJEZET


BANDAHÁBORÚ
2. FEJEZET

A TŰZHARC

Legalább egy tucat fekete öltönyös férfi szállt ki abból a három autóból, amik megérkeztek a kikötőbe. Az egyikük igencsak kitűnt a tömegből. Ő volt Takaya Shunji. Mellette pedig ott állt a felesége és a fia is. A férfi megindult az ellenséges klán felé, akik szintén három kocsival érkeztek, ellenben, mintha ők kevesebben lettek volna. Ez azonban nem jelentette Takaya számára a biztos győzelmet. Megigazította a nyakkendőjét, de mielőtt bármilyen szó elhagyhatta volna a száját:
-Takaya Shunji, az alvilág söpredéke! Hát eljött! 
-Magának is szép estét, Denji Sugita. Milyen szép időnk van, nem igaz? Fagyos, mint a maga elméje. Szóval, tárgyalni jött? 
-Ostoba kutya! Hát még mindig azt képzeli, hogy alkudozhat velem?! Csak azért jöttem el, hogy végre szétloccsanthassam a koponyáját! Vagyis… nem én fogom megtenni ezt, hanem ők. – Denji csettintett és a következő pillanatban legalább 10 puska szegezte szemét Takaya-ra
-Igazán lenyűgöző! Látom alaposan felfegyverezte az embereit. Mégis azt gondolja, megijedtem? Voltam már rosszabb helyzetben is.  De ha ennyire siet, legyen így. – Takaya jobb tenyerét a magasba emelve intett a saját embereinek, akik szintén fegyvert rántottak. 
Forrt a levegő a két bandavezér között. Két tucat ember, talpig fegyverben vette körül őket. De valami nem stimmelt... 
-Itt a nagy esély, most véged, te- 
-Még ne, nyomozó! Ez forral valamit! Nézze csak az arcát. Van valami terve. 
-De mi lenne az?!

-Ha nincs üzlet, hát nincs üzlet. Ebben az esetben kérem, engedje meg, hogy elbúcsúzzak. Ég önökkel. 
-Maga meg mégis mi a jó büdös f-
BUMM!
Denji embereiből 5 szinte azonnal cafatokra szakadt a beérkező robbanástól. Még a háttérben meglapuló két nyomozó is hátraesett.
-Mi a pokol???
-Ezek bebombázták a terepet?!
-De mikor és hogyan?!
-Mondtam magának, Daisuke, ez az ember, nagy falat.
-Ez már nem „falat”! Erről miért nem tudtam?! Az egész kikötő alá van bombázva! Az Istenit neki! 
-Maradjon a seggén! – Noboru megragadta Daisuke kabátját és próbálta visszarántani, de nem volt neki elég ereje hozzá. Mégiscsak 70 éves múlt.
-Nem lehet! Ez az utolsó esélyem! Talán most sikerül. Csak Takaya feje kell.  A többi korcs nem érdekel! Most sikerülni fog!
Miközben Noboru azon igyekezett, hogy visszatartsa Daisuke-t a biztos haláltól, addig Denji a maradék embereit bevetve tüzelni kezdett. Nehéz volt, mert a robbanás nagy tüzet okozott és ezen a hirtelen szél sem segített. A füst miatt nehezen lehetett látni, mindenki lőtt mindenkit. Takaya arcán széles vigyor csillant meg:
-Szép ugye? A legújabb csodafegyverem. Erre nem számított, igaz? Maga ostoba fajankó! Holnap akartam piacra dobni. Egy vagyont fogok keresni vele, de gondoltam előbb azért kipróbálom, mennyire hasznos. Úgy tűnik, megállja a helyét. 
-Elmebeteg állat! Ezért darabokra lövöm!!! – Denji kirántotta a mellette lévő embere kezéből a fegyvert és tüzelt. 
-Túl lassú és pontatlan. Hol tanult meg lőni? És még engem nevez söpredéknek? Szégyen, amit csinál.
A két vezér észre sem vette, hogy Daisuke ott van a közvetlen közelükben. Túl nagy volt a füst és a tűz. Takaya elővett egy revolvert és megcélozta vele Denji mellkasát:
-Majd én megtanítom hogyan is kell lőni!
A háttérből hirtelen fájdalmas kiáltás hallatszott:
-Anya! ANYA!!!
Takaya ijedten hátrafordult:
-HIROKO!!! 
-Úgy tűnik mégsem céloztam annyira rosszul. Milyen kár a szép feleségéért. 
-Souta, lőj már! - de a fiatalember nem mozdult csak szorította anyja holtestét magához – Gyerünk, lőj! MIRE VÁRSZ?!   
-Ő volna az örökös? Ez a szép szál legény? Ez a gyáva féreg? Aki anyucit ölelgeti? Erre még golyót sem érdemes pazarolni. Katsuro, Masuru! Intézzétek el azt a kölyköt!
A két férfi egy szempillantás alatt körülvette a földön térdelő fiatalt:
-A szart is kiverjük belőle!
-Egy ütés és vége is van. Gyenge, mint a har-
CSATT!! PUFF!!
Souta egyetlen mozdulattal a földhöz csapta Katsuro-t, a következő mozdulattal pedig elgáncsolta testvérét is. Mindketten megízlelték a „gyáva féreg” megbújó erejét. Masuru fájdalmában felordított:
-Ez a tetű eltörte a karom! 
-A fiam lehet, hogy nem egy mesterlövész, de kiváló harcművész. Tudja mit szoktak mondani az átlagemberek? „Mindenből lehet fegyvert kovácsolni. Még saját magunkból is”. – Takaya a fia felé fordul – most pedig végezz velük! 
Souta elővette a pisztolyát, ám nem volt képes elsütni a fegyvert, valaki megelőzte…
Egy semmiből jött lövés fejen találta Katsuro-t. Pont a két szeme közé kapta a golyót.
-BÁTYÁM!!! 
-Ez a lövés meg honnét jött?
-Tetves rohadék! Ez is a maga műve, igaz?!
-Bárcsak azt mondhatnám, igen. De ki kell ábrándítanom, ez a lövés nem az embereim fegyveréből jött. És nem is az enyémből.
-Akkor meg ki? – Denji megfordult és meglátta a barna kabátot viselő férfit – KINYÍRNI!!!- üvöltötte, hangja olyan éles volt, mint a farkvonítás egy teliholdas éjszakán
Daisuke-t azonban kemény fából faragták. Ügyesen elkerülte a golyókat. Nem tudta kire céloz, de nem is érdekelte. Lőtt, akit csak tudott. Amíg Denji a nyomozóval volt elfoglalva, Takaya elhunyt feleségéhez rohant.  
-Hi...Hiroko, drágám. Semmi baj. Megfizetnek érte. Te pedig fejezd be a sírást, Souta! És legközelebb, ha azt mondom lőj, akkor LŐJ!!! Megértetted, fiam?! – a férfi megrántotta a fiú gallérját - hallgass ide! Édesanyád halott! Légy férfi! Kelj föl onnan. Fogd azt a pisztolyt és lőj! Van hátra még egy robbantás.  
A második robbantás nagyobbat szólt, mint az első. Daisuke csapdába esett. Noboru a távolból figyelt, de alig látott valamit. Figyelmeztetni akarta Daisuke-t, de nem léphetett ki a frontvonalra. Hiába kiáltott, nem halotta meg. Túl nagy volt a zaj. Fegyverdördülések, robbanások, és fájdalmas kiáltozások árasztották el az öreg kikötőt. 
-Túlságosan beleütötte az orrát a dolgainkba, nyomozó úr. Ugye tudja, mit tett? Maga megölte az egyik fiamat. Ha azt hiszi annyiban hagyom, téved. 
-Egyáltalán nem érdekel a redvás fia, Denji Sugita! Azért jöttem, hogy véget vessek a maguk impériumának! Elsősorban Takaya Shunji volt a célpontom, de így is jó. Gazemberek. Mocskos, perverz állatok. Ezek maguk. És egy percig se higgye, hogy sajnálom, amit tettem. Egy féreggel kevesebb. 
BUMM!
-Úgy tűnik az egyik bomba kicsit később kívánt robbanni. – Takaya revolverét célra tartva lépett egyre közelebb a két férfihoz - Daisuke Fujita? Nocsak, maga az? Milyen kellemes meglepetés. Mi szél hozta? 
- Takaya Shunji! Végre szemtől szemben! Most megfizet azért, amit annyi éven át tett! Azért a sok életért, amit elvett. 
-Valóban? Nehéz helyzetben van, kedves „szimatkopó”. Mondja csak, honnan tudta? Ennyire nem lehet „tehetséges”. Vagy mégis? Megtiszteltetés lesz a számomra, hogy végezhetek a hírhedt Daisuke nyomozóval. 
-Csak ne olyan gyorsan! – Daisuke gyorsabbnak bizonyult a célzást és lövést illetően, de nem volt elég pontos. Célpontja csupán vállába kapta a golyót. A két jakuza nem habozott, mindketten lőttek, egyszerre. Tűzharc tört ki hármuk között. És az egyik golyó pont a nyomozó mellkasát találta el. 
-DAISUKE!!! 
Noboru fájdalmas kiáltását valaki meghallotta. Egy fiatalember. Souta a hang felé fordult, de nem látott semmit, elborította a teret a sűrű füst.  Fájdalmas hang volt az, ami megütötte a férfi fülét. Olyan hang, amit ő adott ki édesanyja halálakor. 
Ahogy felszállt a füst és elaludtak a lángok látni lehetett a kikötőt. Már ami maradt belőle. Úgy nézett ki, mint egy háborús övezet. A két vezér lövöldözését rendőrségi fények és járművek szirénái szakították félbe. A robbanás jól sikerült, túl jóra. És ezzel felhívták a hatóságok figyelmét. Takaya karon ragadta fiát és maradék emberével a kocsihoz siettek. Ugyanígy tett Denji is. Nem sok idejük volt a menekülésre. Halottaikat hátrahagyva hagyták el a helyszínt. Nincsenek túlélők, gondolták. Azt azonban nem tudták, hogy egy „túlélő” ott lapul a kikötő egyik eldugott pontján… Noboru, az idős ex-nyomozó apró lábaival Daisuke-hoz sietett. De már nem tudott rajta segíteni. Daisuke Fujita meghalt.
-Ho...hogyan fogom ezt elmondani a lányának? Hogy tehette ez, nyomozó?! Miért kellett kiugrania ezek közé a sakálok közé? – nem tudta visszatartani a könnyeit, elveszítette egy régi bajtársát, egy jó barátját  
Az eső is eleredt, elmosva a halottak vérét, akik a mólón feküdtek. A kiérkező rendőröket sokkolta a látvány.  Egyikük csak mordult egyet:
-Már megint ő? Takaya Shunji. Jó sok melónk lesz ma. Mennyi hulla van itt! 
-Ez pedig, itt… Jó ég, ez, Denji Sugita egyik fia. Felismerem a gyűrűt. Mi történt itt?
-Bandaháború, uraim. És ez még csak a kezdet. – Noboru meggyújtotta a szivart, amit elhunyt „társától” kapott – ha engedik, elmesélem mi történt, de előtte feltétlenül értesítenem kell valakit. Tudnának adni egy mobilt? 
Eközben Kagosima-ban….
CSÖRR
-Halló, itt Mika Fujita beszél.
-Jó estét. Elnézést amiért zavarom, de van egy rossz hírem az ön számára.
-Mé…mégis miről beszél? Kicsoda maga?
-A nevem Noboru. Az édesapjáról van szó. Sajnálom, de az édesapja…elhunyt. 
-Micsoda? Mi történt?! Ez… ez nem lehet! – a nő a vonal végén zokogni kezdett – Az lehetetlen… az én apán. Nem! Ő nem halhatott meg!
-Kérem, sajnálom a történteket, de most nyugodjon meg. 
-Tudni akarom mi történt! mondja el, MOST!
-Értem, beszéljünk, de ne telefonon. Hanem személyesen. 
-Mikor és hol? – a női hang a vonal végén egyre komorabb lett. 
-Találkozzunk 2 nap múlva a „Fekete Hattyú” kávézóban, Tokióban. És még egyszer fogadja őszinte részvétemet.
-Köszönöm. Mi történt veled apa? Mibe keveredtél? Akárki tette is ezt veled, meg fog érte fizetni! 

Mika az édesapja fényképe felé fordult és csak nézte. Elmerült a gondolataiba, az emlékeibe. De nem csak ő gyászolt. Takaya Shunji és Denji Sugita, mindketten elveszítettek valakit, akit szerettek. Mégis Souta volt az, akinek a legjobban fájt az egész. Próbálta elfelejteni az estét, de nem sikerült. És ott volt az a fájdalmas kiáltás. Egyszerűen nem tudta kiverni a fejéből.

Megjegyzések