THE MANOR ISMERTETŐ


Nem gondoltam volna, hogy belefogok egy vizuális horror történetbe. Eredetileg novellaként terveztem, de valószínű, hogy inkább egy online játék keretében fogom veletek megismertetni.
Hónapok óta terveztem a sztorit, de valami mindig közbejött. Engedjétek meg, hogy bemutassam a THE MANOR című történetet. A képeket nem én rajzoltam, Rinmaru és Missangest avatar és manga készítőt használtam (nagyon pofás és kreatív szórakozás. 

12 fiatal. Egy közös van bennük, hogy egy osztályba jártak a gimiben. Mind élik az életüket. Aztán jön egy ismeretlen férfi, Archiebald, aki a kóriumába ( The Manor) hívja ezt a tucat embert. Egy esti vacsorára. Azonban az esti ünnepi menü nem étel... hanem Archiebald.... holtan. Valaki végzett vele, de ki?
12 ember és köztük van a gyilkos! Ki az? És a pánik tovább fokozódik azzal, hogy a kúria tulajdonosa halála után újabb gyilkosság történik.  Az áldozat pedig már egyikük a 12 fiatal közül.  Mindenki egymás ellen fordul...



Karakterek:
Roney
Jómódú családból származó fiatalember, aki ha teheti inkább eszét használja az ökle helyett. Apját kisgyermekkorában vesztette el, a háború alatt. Az iskola legjobb tanulója volt, de sokan, köztük Steve (legnagyobb vetélytársa) csakis abban lelték örömüket, hogy zaklassák és piszkálják őt. Roney hihetetlenül erős szerelmet érzett Kiyazaki iránt, de sajnos a lány ezt nem tudta viszonozni. Tanulmányai után egyetemi professzor lett, jelenleg a kémiai-matematikai osztályon tanít. 
Név: Roney
Kor: 28 év
Nem: férfi
Származási ország: Japán
Munkája: Egyetemi professzor

Szimbóluma: kémcsövek 
 Sandra

Keresztény családból származó, csöndes és magába forduló lány, Édesanyját gyerekkorában vesztette el, aki skizofréniában és depresszióban szenvedett. Imád olvasni, egy nap alatt elolvassa a legnagyobb kötetet is. Kedvenc írója William Shakespeare és Johann Wolfgang Von Goethe. Többnyire nem beszél, ha mégis, akkor kedvenc drámaírói műveiből idézve (legtöbbször a Faust-ból). Nem egy barátkozós típus. Legnagyobb kincse a kezében lévő fekete bőrkötésű bibliája. Jelenleg könyvtárosként dolgozik.
Név: Sandra 
Kor: 28 év
Nem: nő
Származási ország: Anglia 
Munkája: könyvtáros
Szimbóluma: könyvespolcon ülő bagoly
 Steve


Kőgazdag család egyetlen gyermeke, akinek csak a pénz, a jó frizura és a külső a lényeg. Roney vetélytársa ( igazi szálka volt a számára). Haja mindig vasalt, külseje pedig tökéletes, ami persze a lányok érdeklődését fel is keltette. Kiyazaki is egy ideig járt vele (talán ez az oka annak, hogy Roney ennyire utálja őt). Steve számára nem fontosak a belső értékek, kivéve ha az egy csúcsautó kárpitjára vonatkozik. Gazdag és sikeres apja minden pénzét ráhagyta és a legjobb iskolákba íratta. A tanulmányai után édesapja útját követve ügyvéd lett. Kérdés, vajon kinek az oldalán áll?
Név: Steve
Kor: 28 év
Nem: férfi
Származási ország: USA 
Munkája: ügyvéd
Szimbóluma: aranymérleg

 Kiyazaki

Magabiztos, elszánt, igazi vezéregyéniség. Nemhiába lett rendőr. Nincs az a férfi, aki ellen tudna neki állni, de Kia nem adja magát olcsón. Ha bedühödik semmi és senki nem állhat az útjába. A gimiben ő volt mindenki kedvence, a szépsége és hírneve elég volt ahhoz, hogy háttérbe szorítsa a többieket. Azonban a matek sosem ment neki. Ebben segített neki egyik osztálytársa Roney, akit hamar meg is kedvelt, de ellentétben a fiúval, ő nem érzett iránta szerelmet. Jelenleg rendőrként dolgozik. 
Név: Kiyazaki
Kor: 28 év
Nem: nő
Származási ország: Japán
Munkája: Rendőrnő

Szimbóluma: jelvény

 Dwain

Nehéz sorsú gyermek volt. Szegény családban nőtt fel, 3 testvérével együtt. Ezért is fogadta meg, hogy nagyra viszi az életben. Ma már az egyik legkiválóbb kosárlabdajátékos Amerikában. Dwain már az oviban megmutatta mennyire magasra tud ugrani, mindig jó érzéke volt a sporthoz és a labdajátékokhoz. Gimis éveiben érzett rá ennek valódi ízére. A pályán nincs nála magasabb! Carol volt a legjobb barátja (pláne egy lány, ez külön pluszpont) együtt jártak edzeni. Kérdés, jártak-e? Nem, de bírták egymást. Egyetlen káros szokása van, a dohányzás. Az edzője sokszor megbünteti érte. Haja és bőrszíne miatt őt is kritizálták (főleg Steven), de megvédte magát. Izmaival nem jó ötlet ujjat húzni. Ettől függetlenül békés és igazságos fickó. 
Név: Dwain 
Kor: 28 év
Nem: férfi
Származási ország: USA 
Foglalkozása: kosárlabdajátékos 

Szimbóluma:  kosárlabda

 Cassidy

Vidám, mosolygós, csacsogós. Nem csoda, hogy könnyen és gyorsan a középpontba került. Cassidy mindig is társasági típus volt. Szerette, ha körülötte forog a világ. Kiyazaki oldalán ez nem is volt nehéz. Ők voltak a gimi "sztár csajai". Nem hagyta, hogy szemüvege miatt cikizzék. Ha valaki ártott neki, kapott a fejére egyet! A társasági élet mellett persze tanult is, neki lettek a legjobbak a lányok körében a vizsgaeredményei. Ma pedig tanárként dolgozik. Számára a tanítás öröm és szereti a gyerekeket, na és persze rendet teremteni közöttük, ha nagy a ricsaj. Verekedés vagy veszekedés esetén ez a lány volt az első, aki próbált békét teremteni, néha sikertelenül. Férje szintén tanár, fizikát tanít. 5 éve házas, gyermeket is szeretne.
Név: Cassidy
Kor: 28 év
Nem: nő
Származási ország: Franciaország 
Munkája: tanár (biológia és geológia)

Szimbóluma: földgömb

 Thomas

Egy igazi úriember. Gazdag családból származik, szülei befolyásos üzletemberek. De nem érdekelte ez a hivatás, ezért lemondott a hagyatékról. Ha nem sikerül a külsejével elnyernie mások figyelmét, beveti bűvésztrükkjeit. Már a gimiben hatalmas trükkjei voltak. És a hírnév ellenére, neki nem szállt el a feje. Thomas és Yuki nagyon szerették egymást, szakításuk oka azonban ismeretlen és igencsak furcsa is. Jelenleg bűvészként dolgozik. Nincs az a show-műsor, amit ne vállalna be. Szerencsét hozó cilinderét mindig magánál hordja, amiből időnként nyuszi is elő szokott kerülni (kérdés hogyan).
Név: Thomas
Kor: 28 év
Nem: férfi
Származási ország: USA
Munkája: bűvész

Szimbóluma: fehér nyúl 

 Carol

Fitt, egészséges és roppant ruganyos. Carol számára minden ami lányos és csicsás, az csak káros. Ő egy igazi sportember, aki addig hajt, amíg bírja szusszal. Szerény családban nőtt fel. 2 bátyja van, akik olimpiai bajnokok. Carol a gimiben lett első az úszóversenyen. A tesiórákon ő volt a "sport királynő". Jóban volt Dwain-el, aki hozzá hasonlóan szintén sportoló, igaz a kosárlabda pályán, de szeretett vele lógni (volt bennük valami közös). Célja, hogy testvéreihez hasonlóan ő is egyszer olimpiai aranyérmet nyerjen. 
Név: Carol
Kor: 28 év
Nem: nő
Származási ország: Olaszország 
Munkája: sportoló (úszóbajnok)

Szimbóluma: aranyérem

 Luis

Nagyon csöndes alak, ha tehetné csakis bináris számokkal kommunikálna. Viszont vannak csípős megjegyzései is. Annak ellenére, hogy sok a közös benne és Roney-ban ( mindketten a tudomány emberei) egyáltalán nem kedveli őt. Gyerekkorában sokan csúfolták kockának, ezért néha a gimiben kicsit megbuherálta a többiek számítógépét. Egy dolog nincs neki, ereje. Ha fizikai konfliktusba kerül (bunyó), abból csak betört orral jön ki. Réka volt azon emberek egyike, akit bírt. Jelenleg informatikusként dolgozik, nem képes egy percet sem eltölteni technikai eszközök pötyögtetése nélkül. 
Név: Luis 
Kor: 28 év
Nem: férfi
Származási ország: Japán
Munkája: informatikus
Szimbóluma: computer

 Yuki

Hófehér haj és tündöklő kék szemek. Nem, ez nem festett haj, Yuki valóban így született. Nevét is onnan kapta, a yuki japánul ugyanis havat jelent. Egy igazi Lolita, gyerekként sokan szolgalánynak csúfolták különös öltözködési stílusa miatt. Imádja a virágokat és a cuki állatokat. Nagyon szépen énekel. Rengeteg előadásban szerepelt és ezután döntött úgy, hogy színésznő lesz belőle. Álma meg is valósult. Ennek a mosolygós lánynak tényleg ezer arca van. Nincs olyan szerep, amit ne tudna eljátszani. Gimis szerelme Thomas volt, aki mindig szerette elbűvölni a lányokat "mágikus" képességeivel. Szakításuk oka ismeretlen. Legnagyobb szerepét a " Hófehér Istennő" című darabban kapta.
Név: Yuki 
Kor: 28 év
Nem: nő
Származási ország: Japán
Munkája: színésznő

Szimbóluma:  álarc 

 Dave

Ennek a férfinak mindene a száguldás és a pöpec versenyautók. Steve és ő sokszor keveredtek bajba, bár Dave nem annyira bunkó mint a haverja, azért neki is vannak sötét titkai. Autóversenyzőként nincs problémája a pénzzel és a nőkkel. Bárkit elcsábít egy egy éjszakás kalandra. Legrosszabb tulajdonsága, hogy nagyon naív és  felelőtlen. Mindenbe belevág, még akkor is ha életveszélyes.
Név: Dave 
Kor: 28 év
Nem: férfi
Származási ország: USA
Munkája: autóversenyző

Szimbóluma:  Ferrari

 Réka

Fenyegetőnek tűnő gót csaj, de igazából kedves és vicces. Azért nem árt vigyázni. Réka nem ijedős típus, mellesleg jártas a harcművészetekben is. Ettől függetlenül az ő élete a zene. Pár évig egy punk-rock bandában is játszott, de végül kiszállt, most szólóban nyomja. A suliban legjobb barátja volt Luis-nak. Tanulmányi eredményei miatt sokszor a bukás veszélye fenyegette. Tanulás helyett inkább koncertekre járt. Szülei elváltak, anyja nevelte. A suli után sokat utazott a világban és időnként fellépett utcai zenészként is. Ma már saját dalai is vannak, a hírnév ennek ellenére nem érdekli.  
Név: Réka
Kor: 28 év
Nem: nő
Származási ország: Magyarország
Munkája: Zenész (gitár)

Szimbóluma: gitár

Megjegyzések