Juliet Gretterwood elátkozott festménye 2. Fejezet

2. Fejezet
Festmény a szobában



Rukát szörnyű érzés fogta el, ahogy haladt fel a lépcsőn. A levegő szinte megfagyott körülötte és egyre erősebben érezte a festék és az ammónia szagot. Az első emelet folyosóját hatalmas vörös, rojtos szőnyeg borította, Ruka-nak tetszett a régimódi szőnyeg, leszámítva az azt beborító penészt és koszt. A szőnyeg bizonyos részein fekete foltok voltak, közelebb hajolva nagyon fura, szúrós szagot árasztottak. 
-          Ha ezt én megemelem biztos megfulladok. Ki tudja hány éve takarítottak itt utoljára. Vajon amiben ültem az is ilyen koszos volt? – tanakodott a férfi – a fekete foltok a folyosó végére kezdtek elfogyni, helyette a falon jelentek meg – talán beázott a fal? Olyan mintha… - Ruka közelebb hajolt a falhoz, orra kis híján súrolta a pacát, de hirtelen elfordította a fejét- Jesszus, ez nagyon büdös, olyan mintha vizelet és kutyaszőr keveréke lenne! Mi...miért szagolgatom én ezt? – tovább haladt az első emelet utolsó szobáihoz, de mindkettő zárva volt- Edward? Edward jól van? Kezdek kicsit aggódni!
Nem maradt más hátra, Ruka-nak döntenie kellett. Vagy tovább halad a fagyos második emeletre, vagy visszamegy a földszintre, hátha Edward azóta már visszatért. Végül győzött a kíváncsiság, a férfi folytatta az utat fölfelé. A vörös szőnyeg végig borította a lépcsőket is, de ahogy Ruka felért a második emeletre egy pillanatra megfagyott benne a vér. A szőnyeg a folyosó feléig tartott és szinte minden négyzetméterét fekete foltok borították. Ugyanaz, ami az alsóbb szintet, de itt még erősebb volt a bűz. A falakon pedig lyukak tátongtak.
-          Vagy a ház régi, vagy itt valami nagyon fura dolog történt. Ezek a lyukak… hatalmasok. És mi történt a szőnyeg másik felével? Valami vadállat tehette ezt… vagy vihar? Nincs olyan állat, ami 2 méteres lyukat ütne a falban, de ez megmagyarázza a vérfagyasztó hideget – Ruka elméjét csupán a magában való eszmecsere tartotta épségben. Úgy érezte össze fog esni, vagy sokkot kap, a szag már marni kezdte az orrüregét is.  – na jó, elég volt ebből, most azonnal visszafordulok-
-         Gyere közelebb….  Ne menj el. Olyan egyedül vagyok…
Ruka azonnal kővé dermedt. A suttogás a fülében olyan volt, mintha közvetlen mellette lejátszottak volna egy régi, repedt vinyl lemezt.  A szíve már a torkában dobogott, de Ruka nem lefelé indult, hanem a hang felé. Hiába a félelem, valami erő vonzani kezdte a tiltott ajtóhoz. A hang ugyanis a folyós utolsó szobájából jött. Pont onnan, amelyikről Edward azt mondta, ne nyissa ki.  Ahogy haladt a szoba felé, a falakon egyre több vészjósló paca jelent meg. Az erős festékszag itt már égető érzést váltott ki a férfiból. Érezte, hogy mindjárt megfullad, kapkodta a levegőt, de nem állt meg. Lábai alatt recsegtek a lemezek, mivel azt a részt már szőnyeg sem fedte. A padlón is voltak bizarr lyukak és az első emeleti falhoz hasonló orrfacsaró vizeletszag. 
-          Ne...nem érzem jól magam – Ruka megszédült, látása kezdett homályossá válni, nekitámaszkodott a falnak, érezte, hogy valami ragacsos dologhoz ért. Gyorsan elrántotta a tenyerét majd beletörölte a ruhájába – ez olyan mintha… - A fehér ingen egy vörös folt rajzolódott ki – Ez nem lehet… VÉR?! E...el kell tűnnöm innen ez már túl sok!
-          Hova mész? Gyere vissza. Csak rád vártam.
A hangok megbabonázták a férfit, aki egyre közelebb ért az utolsó ajtóhoz a második emeleten.
-          Gyere… gyere még közelebb.
Ruka nem tudott ellenállni, mintha csak egy szirén csábította volna el a dalával. A hang egyre közelebb és közelebb csalogatta a tiltott ajtóhoz. A kilincs hideg volt és fekete, nyúlós folyadék borította.  Benyitott, az ajtó nem volt zárva. A szoba erős festékszagot árasztott, a falat vörös tapéta fedte, ellenben a többi szobával ez nem volt olyan elhanyagolt és a falakon nem voltak sem lyukak, sem szúrós szagú foltok.  Mindössze egy tárgy volt bent, egy hatalmas festőállvány, fehér lepedővel letakarva. Ahogy Ruka közelebb ment az állványhoz, a hang elcsendesedett.  Óvatosan megragadta a lepedőt és lerántotta az állványról, azt ezt követő látvány megbénította. Egy gyönyörű nőt ábrázoló festmény tárult a szemei elé. Akinek hosszú fonott barna haja, smaragdzöld mandulavágású szemei és vastag, vörösen izzó ajka volt. Testét pompázatos, zöld estéi ruha borította.
-         Már csak egy korona hiányzik a fejéről és akár királynő is lehetne. Ez gyönyörű!
A fiatalember nem bírta levenni tekintetét a festményről. A látvány jobban megbabonázta, mint a rejtélyes szirénhangok. Óvatosan végig simította ujját a festményen tündöklő nő arcán.
-          Szinte tökéletes szépség. És még a Mona Lisa titokzatos?! Vajon létező személyről mintázták, vagy a festő ennyire kivételes fantáziával rendelkezett? Mikor készülhetett? Talán ez is a reneszánsz egyik ékköve. Lehet, hogy az emberek nem is tudnak róla?  - a festék és a vásznat beborító olaj frissnek tűnt, de a vászon régi volt és kicsit szakadt. – talán Edward készítette? Ő lenne a felesége? Az nem lehet, ez a ruha nem ebbe a korszakba tartozik. Vagy ellopta a festményt és elrejtette a világ elől?
Ruka fejét egyre több kíváncsi gondolat töltötte meg és mindegyikre választ akart találni. A csodálkozás heves pillanatában észre sem vette, hogy mögötte a folyosón kialudtak a fények. Egy pukkanó hang billentette vissza a valóságba. A lámpák a folyosón egymás után mind szétrobbantak. A törmelékek mind a falhoz csapódtak, még az ablakok üvege is megrepedt.  A férfi hátrafordult, de nem látott semmi különöset. De nem is érdekelte őt a kialudt fények, a festményen lévő nőt szerette volna tovább nézni, elmerülni a szépségében. Ám amikor visszafordult az arcán már nem gyönyör, hanem félelem lett úrrá.
-          E…ez mozog!
A nő arca kezdett megnyúlni, mintha csak megolvadt volna a festék. Szemeiből vörös folyadék kezdett folyni, egyre erősebben. A vásznon lévő alak egyre sötétebb árnyalatot vett, végül a gyönyörű nő mintáját egy fekete, természetellenes folt nyelte el, a szaga olyan volt, mint a szőnyegen lévő pacáknak - Ruka a lepedő felé nyúlt, hogy lefedhesse és a kilincs felé kapott, de az festményen lévő torz, fekete árny kinyúlt ragacsos kezeivel a vászonból és elkapta a férfi fejét. A fekete, nyúlós anyag befedte az egész helyiséget és a lény sikoltani kezdett:
-         Cruciatus, passionem, dolorem!!!
A sikolytól az emeleten lévő összes ablak kitört, Ruka pedig megbénult a rémülettől. A falon lévő lyukak egyre nagyobbak lettek és néhány új is keletkezett. A lény megragadta a férfi nyakát és szorítani kezdte.
-        Sentire iram et dolorem!!!
Az árny ezután fogta és egyetlen mozdulattal nekihajította Rukát a falnak, aki azonnal elájult. Mozdulatlanul feküdt perceken át a dermesztő hideg folyosón és mikor magához tért látta, hogy a festmény újra úgy néz ki, mint mikor belépett a szobába. Ismét egy gyönyörű nőt ábrázolt, nyoma sem volt a fekete árnyak, ami kis híján megölte őt, de ez volt Ruka legkisebb problémája. Iszonyúan fájt a feje és szédült, ki akart jutni a házból. Egy pillanatra még arról is megfeledkezett, hogy miért is jött fel az emeletre. Sikerült letántorognia a lépcsőkön, még hátra sem nézet közben, csak ment a kijárat felé. A lépcső alján a lába beakadt valamibe. Ruka előreesett, az esés közben bal karját csúnyán le is horzsolta.
-          Nem… ezt már tényleg nem bírom! Ez csak egy rossz álom! Mi...mi ez az egész?!
A férfit teljesen eluralta a pánik, kirohant a vendégszobába:
-         Edward!!!  EDWARD, itt van? El kell tűnnünk innen, ez a ház… 
       A távolban Ruka egy emberi alakot látott meg. Biztos volt benne, hogy Edward az, ezért elindult felé. Hirtelen a szája elé kapta a kezét:
-         E…Edward? Uramisten…. - a földön egy test hevert mozdulatlanul. Edward teste. De nem ez volt a legdurvább, hanem hogy a test már rothadt! A szemei ki voltak vájva, arcát és nyakát száradt vér fedte, ujjai le voltak szaggatva. A test pedig bűzlött, mint a rothadó hús. Ruka nehezen tudta megállni hányás nélkül a látványt. Nem bírta ép ésszel felfogni a történteket. - alig egy óra telt el, hogyan lehet máris ilyen állapotban?! 
-         Mondtam… mondtam, hogy ne menj abba a szobába, ostoba fiú!
-        Ááááh!!!

Ruka hátraesett. Becsukta a szemeit és sikoltott, ahogy a torkán kifért. És mikor újra kinyitotta őket, minden fényes, fehér és homályos volt körülötte. Egy kórházban feküdt, körülötte nővérekkel, orvosokkal. Látta a karjába helyezett infúziót és a sérüléseit elfedő kötéseket. Hirtelen felordított, a hatalmas zajra a teremben lévő összes nővér odacsörtetett hozzá. A férfi teljesen összezavarodva feküdt. Nem tudta eldönteni mi a valóság.  



Megjegyzések